Einduitslagen Liga Jeugd 2019

Laatst bijgewerkt: zondag 27 October 2019
Geschreven door David Roos

Alle uitslagen van de Liga Jeugd staan online! Proficiat aan alle kampioenen en deelnemers!

Via jullie jeugdleiders zullen jullie vernemen wie er geplaatst is voor het Vlaams Kampioenschap 2020. 

-20

-16

-14

-12

-10

-8

Doorgeefschaak 2019

Laatst bijgewerkt: zaterdag 16 March 2019
Geschreven door David Roos

Doorgeefschaak toernooi van 24/03 wordt afgelast!  Alvast onze excuses voor de geïnteresseerden. 

Verslag CK R2

Laatst bijgewerkt: maandag 01 October 2018
Geschreven door David Roos

A-reeks

In de A-reeks werd er zoals gewoonlijk intens gevochten voor elk punt. Zo mocht Frederik Roels zijn intrede maken met een winst tegen Ruben. Een pionblunder (of offer…?) van Ruben bleek incorrect en de winst was geen grote opdracht Frederik.

Adrian sloot op simpele wijze een stuk in en moest daarna gewoon afwikkelen naar een gewonnen stelling.  Bij de partij Dirk-David werd uiteindelijk de tijd een beslissende factor. Beiden speelde een goede partij maar met nog 3 minuten op de klok miste Dirk een tactic en verloor daarbij zijn dame en de partij. Ondertussen vochten Marc en Nele als laatste voor een felbegeerd punt maar ze moesten zich tevreden stellen met een puntendeling in een scherpe partij.

De partij Herman-Randy werd uitgesteld.

B-reeks

De B-reeks was voltallig deze ronde, al waren er snel enkele borden opnieuw leeg. Zo hadden Stijn en Dirk er genoeg van nadat ze elk een stuk geblunderd hadden (lees: afgeruild…) en waren Hans en Joren aan het lonken naar een gelijkaardige resultaat. De analyse tijdens de partij deed al vermoeden dat de remise ook daar een feit was. Simon en Filiep hadden veel vertrouwen in elkaar stelling en ook daar moest het eerste remise aanbod eraan geloven…              Deze ronde bracht ook twee beslissende resultaten! Zo ging Ben voor een blitzpartijtje tegen Evy (die er duidelijk geen blitzpartijtje van maakte) en moest Evy in haar tijdnood een stuk inboeten. 1h22 tegen 1min30 is misschien niet ideaal voor al je stukken te behouden. Voor Ben was dit zelf voldoende voor de winst te verzekeren. Jan besloot deze ronde iets spannender te maken tegen Matthias DC. Ronde 20h50 was Jan nog nergens te bespeuren en dit is niet van zijn gewoonten. Na een telefoontje bleek dat hij dacht dat het pas volgende week de tweede ronde was en snelde hij zich naar het clublokaal. Met een half uurtje minder op de klok speelden beiden een zeker een goede partij maar Jan wist daarbij de winst naar zich toe te trekken.

Daarmee neemt Jan de leiding naar twee ronden!

C-reeks

In de C-reeks bracht deze ronde opnieuw de nodige spanning op verschillende borden. Zo speelden onze beide nieuwkomer Noël en Carl een gelijkopgaande partij maar blunderde Noël in een dame en toreneindspel. Bij Isabelle en Jan K werd de stelling wat toegeschoven maar zelf daar vond Jan nog een trucje dmv een penning en kon hij zo een stuk en wat later de partij winnen. Nog een van de nieuwkomers, Quinten, deed het deze ronde voortreffelijk tegen de geoliede machine Torben! Voor vele jaren niet meer gespeeld te hebben, nam hij veel tijd in beslag maar dit was voldoende om het evenwicht te bewaren in een remise. Ons Youngster duel Leander-Anton werd beslecht in het voordeel van Anton. De opening was al vroeg onbekend terrein voor beiden maar de ervaring in de draakstellingen kwamen Anton duidelijk ten goeden. Hij won een stuk en wat later de partij. Eddy en Rik gingen voor een salon remise, al dan niet in hun eigen salon.

Peter Colin in de Knack!

Laatst bijgewerkt: woensdag 18 July 2018
Geschreven door David Roos

Beste Caballossers

 

Er is ons ter ore gekomen dat een lid van ons, Peter Colin, een artikel heeft geschreven over het WK voetbal in de knack! Dit artikel kan je vinden op onderstaande link.

http://sportmagazine.knack.be/sport/voetbal-internationaal/brazilie-belgie-een-voorbeschouwing-op-de-geschiedenis/article-column-1170355.html

Kaarten Eetfestijn + vrijwilligers

Laatst bijgewerkt: maandag 14 May 2018
Geschreven door David Roos
Beste Caballossers
 
Binnen twee weken mogen we met zijn allen gezellig tafelen in het ontmoetingscentrum van Velzeke, met een smakelijk aperitiefje of een frisdrank in de hand. Daarom had ik graag nog een warme oproep gedaan om jullie verkochten kaarten binnen te brengen, zodat we tijdig onze bestellingen kunnen doorgeven aan de traiteur. Dit kan gerust via mail en overschrijving of door jullie kaarten af te rekenen aan Hans of mijzelf.
 
Belangrijk: Het is tot op de dag zelf nog steeds mogelijk om nog kaarten te bestellen! Als je dus nog iemand zou vinden die graag zou komen nadat je je kaarten hebt afgerekend, altijd welkom!
 
Al even belangrijk als eters zijn de vrijwilligers. Om een vlekkeloze organisatie te hebben, hebben we uiteraard talloze vrijwilligers nodig om de organisatie voor, tijdens en na het dineren in goede banen te leiden. Daarom een waarom oproep om te laten weten of je beschikbaar bent om te helpen. Vooral tijdens het eetfestijn zijn alle helpende handen welkom (opdienen, afruimen, glazen en borden afwassen, ...)
 
Alvast bedankt en alvast tot 27 mei!

(K)night of Caballos -24h blitz

Laatst bijgewerkt: zondag 04 March 2018
Geschreven door David Roos

En onze 3e editie van onze (K)night of Caballos is ook al op een zijn einde. Met 124 ronden aan blitzplezier werden uiteindelijk Adrian Roos en Geert Van Der Stricht winnaar van deze editie met 111,5 punten! Het podium werd vervolledigd door Jelle Sarrau-Hendrik Ponnet (108,5 punten) en Emile Boucquet-David Roos (100 punten).

Ratingprijzen waren voor Steven Vandenbussche-Christilla Rousseau (-2000) en Lowie Tomme-Pepijn Pollet (-1700).

De volledige uitslag is te vinden op deze link.

Ook wil ik via deze weg iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze succesvolle editie.

 

789943930.jpg

Kalender Caballos

Laatst bijgewerkt: dinsdag 31 October 2017
Geschreven door David Roos

Information FR

Laatst bijgewerkt: vrijdag 14 July 2017
Geschreven door David Roos

NL EN

 Schaakclub Caballos Zottegem

Organise

logo caballos

(K)night of Caballos

Tournoi blitz 24-heures pour duos

Du samedi 3 mars 2018 14h00
au dimanche 4 mars 2018 14h00

OLV College Campus Centrum
Nieuwstraat 15
9620 Zottegem

{tab Formule}

- Tournoi blitz 24-heures pour duos

- 5 min p.p.p.p. suivant les règles de FIDE

- All-play-all: Des cycle répétitifs avec couleurs alternées

- Les joueurs peuvent changer chaque heure

- Un joueur peut jouer max. 16h

{tab Indications pratiques}

- Début le 3 mars 2018 à 14h – Fin le 4 mars 2018 à 14h

- Un des joueurs doit se présenter le samedi à 13h au plus tard

- d’un petit déjeuner copieux, Mentionner lors de l’inscription

- Petits snacks et des boissons sont prévus à des prix démocratiques

- Possibilité de commander des pizza avec réduction pour le soir ou le midi!

- Possibilité de logement, materielle pour dormir est recommendé

- Interdiction de fumer sur tout le domaine de l’école!

- Un prix pour chaque jouer!

{tab Prix }

Catégories 1e 2e 3e
Classement principal 250 150 100
Catégorie 2* 70 50  
Catégorie 3* 70 50  

*Catégories 2 en 3 sont choisi au pro rata des participants

Les prix sont partagés

{tab Inscription}

€25 par duo, a payer sur place.

Petit déjeuner est possible pour €7 euro extra par personne .

Inscription possible via:

Hans Temmerman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ou 0479/ 98 42 93)

David Roos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ou 0498/64 75 04)

Online

{tab Comment accéder a la salle?}

Par train : à L’avant de la gare Zottegem, suivre la Stationsstraat et prendre le deuxième rue a gauche. Lá vous trouvez OLV College

En voiture : La salle se situe au centre de Zottegem. Il est conseillé de garer la voiture a l’arrière de la gare.

.

{/tabs}

Nous remercions nos sponsors

Pour utilisations des locaux:

olvc

Pour des pizza:

pizza

Zomertoernooi 2016 R2

Laatst bijgewerkt: maandag 27 June 2016
Geschreven door David Roos

Matthias heeft het doorgeefschaak gewonnen! Door het beperkt aantal deelnemers werd er gespeeld in alle mogelijke teams tegen alle mogelijke teams. Alle uitslagen zijn hier te vinden: klik hier

Kalender

Laatst bijgewerkt: zondag 13 December 2015
Geschreven door David Roos
 

Getting Started

Laatst bijgewerkt: zaterdag 16 November 2013

It's easy to get started creating your website. Knowing some of the basics will help.

What is a Content Management System?

A content management system is software that allows you to create and manage webpages easily by separating the creation of your content from the mechanics required to present it on the web.

In this site, the content is stored in a database. The look and feel are created by a template. Joomla! brings together the template and your content to create web pages.

Logging in

To login to your site use the user name and password that were created as part of the installation process. Once logged-in you will be able to create and edit articles and modify some settings.

Creating an article

Once you are logged-in, a new menu will be visible. To create a new article, click on the "Submit Article" link on that menu.

The new article interface gives you a lot of options, but all you need to do is add a title and put something in the content area. To make it easy to find, set the state to published.

You can edit an existing article by clicking on the edit icon (this only displays to users who have the right to edit).

Template, site settings, and modules

The look and feel of your site is controlled by a template. You can change the site name, background colour, highlights colour and more by editing the template settings. Click the "Template Settings" in the user menu.

The boxes around the main content of the site are called modules. You can modify modules on the current page by moving your cursor to the module and clicking the edit link. Always be sure to save and close any module you edit.

You can change some site settings such as the site name and description by clicking on the "Site Settings" link.

More advanced options for templates, site settings, modules, and more are available in the site administrator.

Site and Administrator

Your site actually has two separate sites. The site (also called the front end) is what visitors to your site will see. The administrator (also called the back end) is only used by people managing your site. You can access the administrator by clicking the "Site Administrator" link on the "User Menu" menu (visible once you login) or by adding /administrator to the end of your domain name. The same user name and password are used for both sites.

Learn more

There is much more to learn about how to use Joomla! to create the web site you envision. You can learn much more at the Joomla! documentation site and on the Joomla! forums.