Verslag CK Ronde 1

Laatst bijgewerkt: zondag 23 September 2018 Geschreven door David Roos

Ons clubkampioenschap mocht in de vernieuwde formule op de nodige aantrek rekenen. Met 10 man in zowel de A, B en C reeks mogen we welgeteld 30 man (en vrouw) minstens 9 keer in het jaar samenbrengen in ons clublokaal en dit doet ons veel plezier. Hopelijk is dit opnieuw de start van een competetitie die ook onze toekomst (de jeugd) warm kan maken voor deelname aan deze competitie. Alvast een kort verslagje van deze eerste ronde.

A-reeks

El Classico van het Caballosschaak stond onmiddelijk al op de planning. De gebroeders Roos mochten hun zoveelste partij tegen elkaar spelen en die eindigde in het gewoonlijke resultaat. Een goed pionoffer van Adrian zorgde ervoor dat hij de controle hield in de partij en overtuigend won. 

Dirk mocht het onmiddelijk opnnemen tegen één van de vele gevaarlijke nieuwkomers dit jaar, Nele. Nele maakte het hem knap lastig maar het tegenspel op de dame vleugel was ruim voldoende voor de winst binnen te halen voor Dirk. 

Erwin en Herman Sneppe (Geraardsbergen) hielden het bij een koude oorlog met hier en daar een dreiging maar uiteindelijk werd er getekend voor een puntendeling.

De partijen Ruben-Randy Van Houtte en Marc- Frederik Roels werden uitgesteld.

http://www.caballos.be/files/ck/2018-2019/a-reeks.html

B-reeks

Het verloop in deze reeks wordt ons na één ronde al héél duidelijk. Degene die eenmaal perongeluk weet te winnen, zal kampioen worden. Zo eindigde zowel Filiep-Jan V, Hans-Simon en Matthias-Stijn in remise. Al moeten we eerlijk zijn dat er in de partij Filiep-Jan V nog het meest gevochten is. 

De partij Joren-Evy en Ben-Dirk werd uitgesteld. 

http://www.caballos.be/index.php/ck-2018-2019-uitslagen

C-reeks

In deze C-reeks zal er niet getekend worden voor veel snelle remises. Een mix van jeugdig en minder jeugdige ambitie beloofd boeiende partijen te geven.

Zo ging Jan K onmiddelijk voor de aanval tegen één van de nieuwkomer, Noel Poelman. In een stelling waarbij Jan sowieso materiaal ging winnen, blunderde Noel zijn dame. 

Ook Carl ging voor zijn ongetemde agressiviteit op het schaakbord maar Leander ging deze complicaties maar al te graag in. Ze hielden de stelling ongeveer in evenwicht in de opening en het middenspel maar in het eindspel kon Leander zich als de sterkste tonen. 

Je zou een snelle remise verwachten tussen Isabelle en Rik maar niets was minder waar. Een aanval op Isabelle's zwarte koning werd beslecht in het voordeel van Rik. 

De laatste partij was deze ronde was tussen Torben en Eddy. In de opening gingen er hier al enkele stukken van het bord en kwam het eindspel reeds vroeg op het bord. Een remisevoorstel van Eddy werd echter afgeslagen door Torben maar enkele zetten later werd de remise nog moeilijk te voorkomen voor beiden. 

De partij Anton-Quinten werd uitgesteld. 

http://www.caballos.be/files/ck/2018-2019/c-reeks.html