Verslag CK R2

Laatst bijgewerkt: maandag 01 October 2018 Geschreven door David Roos

A-reeks

In de A-reeks werd er zoals gewoonlijk intens gevochten voor elk punt. Zo mocht Frederik Roels zijn intrede maken met een winst tegen Ruben. Een pionblunder (of offer…?) van Ruben bleek incorrect en de winst was geen grote opdracht Frederik.

Adrian sloot op simpele wijze een stuk in en moest daarna gewoon afwikkelen naar een gewonnen stelling.  Bij de partij Dirk-David werd uiteindelijk de tijd een beslissende factor. Beiden speelde een goede partij maar met nog 3 minuten op de klok miste Dirk een tactic en verloor daarbij zijn dame en de partij. Ondertussen vochten Marc en Nele als laatste voor een felbegeerd punt maar ze moesten zich tevreden stellen met een puntendeling in een scherpe partij.

De partij Herman-Randy werd uitgesteld.

B-reeks

De B-reeks was voltallig deze ronde, al waren er snel enkele borden opnieuw leeg. Zo hadden Stijn en Dirk er genoeg van nadat ze elk een stuk geblunderd hadden (lees: afgeruild…) en waren Hans en Joren aan het lonken naar een gelijkaardige resultaat. De analyse tijdens de partij deed al vermoeden dat de remise ook daar een feit was. Simon en Filiep hadden veel vertrouwen in elkaar stelling en ook daar moest het eerste remise aanbod eraan geloven…              Deze ronde bracht ook twee beslissende resultaten! Zo ging Ben voor een blitzpartijtje tegen Evy (die er duidelijk geen blitzpartijtje van maakte) en moest Evy in haar tijdnood een stuk inboeten. 1h22 tegen 1min30 is misschien niet ideaal voor al je stukken te behouden. Voor Ben was dit zelf voldoende voor de winst te verzekeren. Jan besloot deze ronde iets spannender te maken tegen Matthias DC. Ronde 20h50 was Jan nog nergens te bespeuren en dit is niet van zijn gewoonten. Na een telefoontje bleek dat hij dacht dat het pas volgende week de tweede ronde was en snelde hij zich naar het clublokaal. Met een half uurtje minder op de klok speelden beiden een zeker een goede partij maar Jan wist daarbij de winst naar zich toe te trekken.

Daarmee neemt Jan de leiding naar twee ronden!

C-reeks

In de C-reeks bracht deze ronde opnieuw de nodige spanning op verschillende borden. Zo speelden onze beide nieuwkomer Noël en Carl een gelijkopgaande partij maar blunderde Noël in een dame en toreneindspel. Bij Isabelle en Jan K werd de stelling wat toegeschoven maar zelf daar vond Jan nog een trucje dmv een penning en kon hij zo een stuk en wat later de partij winnen. Nog een van de nieuwkomers, Quinten, deed het deze ronde voortreffelijk tegen de geoliede machine Torben! Voor vele jaren niet meer gespeeld te hebben, nam hij veel tijd in beslag maar dit was voldoende om het evenwicht te bewaren in een remise. Ons Youngster duel Leander-Anton werd beslecht in het voordeel van Anton. De opening was al vroeg onbekend terrein voor beiden maar de ervaring in de draakstellingen kwamen Anton duidelijk ten goeden. Hij won een stuk en wat later de partij. Eddy en Rik gingen voor een salon remise, al dan niet in hun eigen salon.